Skip to the content
Bratsch

Bratsch

Instrumentet:
Bratschen er violinens storebror. Man spiller på samme måde, men spiller i et lidt dybere leje. Bratschen er for de elever, der godt kan lide de dybe toner –eller omvendt: ikke så godt kan lide de lyse toner. Bratschen er ikke så svært et instrument for begyndere. Man skal øve sig, helst lidt hver dag, men ellers tre gange om ugen. Man spiler både på øret – altså udenad – og lærer at læse noder.
Bratschen er et rigtigt sammenspils-instrument og har en vigtig rolle i strygersammenspil. Den er brugbar i mange musikgenrer: Folkemusik fra mange lande, klassisk musik samt jazz-, pop- og filmmusik.

Soloundervisning er minimum 25 minutter om ugen, da bratschen både skal pakkes ud og stemmes, og der skal justeres på, hvordan eleven holder instrument og bue hele tiden.

Sammenspil:
Som instrumentstarter i 1., 2. eller 3. kl. kan man blive orkesterspirer. (Læs om instrumentstart).
Det tilstræbes, at man så hurtigt som muligt kommer med i et af orkestrene: Horsens Musikanterne, og når man er blevet dygtigere endnu: Horsens Strygerne.
                             
Alder
Fra 6 år
Instrumentstart 1., 2. eller 3. klasse.
Hvis man går i 1.-3. klasse kan man være med til orkesterspireprojektet. Det koster det samme som at gå 25 minutter solo, men man får en sammenspilstime med i købet. Man lærer at spille sammen med andre og får venner, der spiller.
Vi spiller efter Violin-spillebogen 1 med tilhørende cd, men materialet er selvfølgelig ”oversat” til bratschen. Bogen indeholder en række sjove og nemme børnesange, selvfølgelig med stigende sværhedsgrad. Man kan øve sammen med cd'en derhjemme. Det er sjovere og lettere at spille sammen med en cd, fordi man bliver bakket op af et akkompagnement. Man kan både lære at høre melodierne, og man får hjælp til at høre om de enkelte toner bliver rigtige.    
Senere instrumentstart:
Man kan også fint starte på bratsch, når man går i 4.,5., 6. klasse eller senere. Man kan sagtens lære at spille bratsch, selvom man er teenager eller voksen. 

Andet:
Bratschen skal passe i størrelse, så man lærer at spille på et lille instrument, og skifter så ud efterhånden, som man vokser. Det anbefales at leje instrumentet af musikskolen, da de yngste kommer til at skifte til større instrument 3-4 gange, og musikskolen udlejer gode kvalitetsinstrumenter samt står for vedligeholdelsen.
 

PRIS

 

Vælg ønsket hold / undervisningssted og tryk tilmeld:
Tilmeld

Kontakt os

Du er velkommen til at kontakte os, for at få råd i forhold til valg af fag. Du kan også bruge supersøgeren øverst på denne side til at fremsøge mulige tilbud i forhold til alder og ønsket undervisningssted. 

Ring til kontoret på telefon 76 29 31 05