Skip to the content
Bratsch
Sæson 2022/23
PRIS


Pr rate*
25 min solo1375,- kr
25 min solo - for elever over 25 år
1900,- kr
Opstartsgebyr én gang pr. sæson
60,- kr
* En rate svarer til 9 ugers undervisning
Opkrævning kommer i E-boks til betaling:

Rate 1: 1. oktober 2022
Rate 2: 1. december 2022
Rate 3: 1. februar 2023
Rate 4: 1. april 2023

Læs om mulighed for delvis friplads

Bratsch

Instrumentet:
Bratschen er violinens storebror. Man spiller på samme måde, men spiller i et lidt dybere leje. Bratschen er for de elever, der godt kan lide de dybe toner – eller omvendt: ikke så godt kan lide de lyse toner. Bratschen er ikke så svært et instrument for begyndere. Man skal øve sig, helst lidt hver dag, men ellers tre gange om ugen. Man spiller både på øret – altså udenad – og lærer at læse noder.
Bratschen er et rigtigt sammenspils-instrument og har en vigtig rolle i strygersammenspil. Den er brugbar i mange musikgenrer: Folkemusik fra mange lande, klassisk musik samt jazz-, pop- og filmmusik.
 
Soloundervisning er minimum 25 minutter om ugen, da bratschen både skal pakkes ud og stemmes, og der skal justeres på, hvordan eleven holder instrument og bue hele tiden.
 
Sammenspil:
Går man i 2. eller 3. kl. kan man deltage i sammenspil om tirsdagen kl. 17:10-18.00 på Kulturstationen  – ugens sjoveste time, hvor man spiller, leger og synger sammen med andre unge musikere. 
For ældre elever tilstræbes det, at man så hurtigt som muligt kommer med i et af strygerorkestrene, som øver om onsdagen på Kulturstationen
 
Det er gratis at gå til sammenspil, når man går til bratsch.                            
 
Alder
Fra 7 år / 2. klasse og op
 
Instrumentstart 1., 2. eller 3. klasse.
Vi anbefaler, at man også går til orkesterspiresammenspil tirsdag kl. 17:10-18 på Kulturstationen. Man lærer at spille sammen med andre og får venner, der spiller.
 
Senere instrumentstart:
Man kan også fint starte på bratsch, når man går i 4.,5., 6. klasse eller senere. Man kan sagtens lære at spille bratsch, selvom man er teenager eller voksen. 
 
Andet:
Bratschen skal passe i størrelse, så man lærer at spille på et lille instrument og skifter så ud efterhånden, som man vokser. Det anbefales at leje instrumentet af musikskolen, da de yngste kommer til at skifte til større instrument 3-4 gange, og musikskolen udlejer gode kvalitetsinstrumenter samt står for vedligeholdelsen. 

Vælg ønsket hold / undervisningssted og tryk tilmeld:
Tilmeld

Kontakt os

Du er velkommen til at kontakte os, for at få råd i forhold til valg af fag. Du kan også bruge supersøgeren øverst på denne side til at fremsøge mulige tilbud i forhold til alder og ønsket undervisningssted. 

Ring til kontoret på telefon 76 29 31 05