Skip to the content
Cello

Cello

Instrumentet:
Celloen er det store dybe strygeinstrument, hvor man sidder ned og spiller. Celloen har en vidunderlig mørk klang. Man skal øve sig på instrumentet, helst lidt hver dag, men ellers tre gange om ugen. Man lærer både at spille på øret – altså udenad – og også at læse noder.
Den er brugbar i mange musikgenrer: Folkemusik fra mange lande, klassisk musik samt jazz-, pop- og filmmusik.

Soloundervisning er minimum 25 minutter om ugen, da celloen både skal pakkes ud og stemmes, og der skal justeres på, hvordan eleven holder instrument og bue hele tiden.

Sammenspil:
Cello er et rigtigt instrument til sammenspil og har en vigtig rolle i strygersammenspil. 
Som instrumentstarter i 1., 2. eller 3. kl. kan man blive orkesterspirer. (Læs om instrumentstart).
Det tilstræbes, at man så hurtigt som muligt kommer med i et af orkestrene: Horsens Musikanterne, og når man er blevet dygtigere endnu: Horsens Strygerne.

Alder:
fra 6 år
Instrumentstart 1., 2. eller 3. klasse.
Hvis man går i 1.-3. klasse kan man være med til orkesterspireprojektet. Det koster det samme som at gå 25 minutter solo, men man får en sammenspilstime med i købet. Man lærer at spille sammen med andre og får venner, der spiller.
Vi spiller efter Violin-spillebogen 1 med tilhørende cd, men materialet er selvfølgelig ”oversat” til cello med melodi og cellostemme. Bogen indeholder en række sjove og nemme børnesange, selvfølgelig med stigende sværhedsgrad. Man kan øve sammen med cd'en derhjemme. Det er sjovere og lettere at spille sammen med en cd, fordi man bliver bakket op af et akkompagnement. Man kan både lære at høre melodierne, og man får hjælp til at høre om de enkelte toner bliver rigtige.    
Senere instrumentstart:
Man kan også fint starte på cello, når man går i 4.,5., 6. klasse eller senere. Man kan sagtens lære at spille cello, selvom man er teenager eller voksen.

Andet:
En cello skal passe i størrelse, så et barn lærer at spille på et lille instrument og skifter så ud efterhånden, som man vokser. Det anbefales at leje instrumentet af musikskolen, da de yngste kommer til at skifte til større instrument 3-4 gange, og musikskolen udlejer gode kvalitetsinstrumenter, samt står for vedligeholdelsen.

Andet: Tilbydes også i Kulturstationen, Stensballe og Torsted som To generationer-fag for elever fra 1. klasse med mor, far eller bedsteforælder. Læs mere HER  Elever i 1.-3. klasse kan få tilbud om også at gå til børnesammenspil som orkesterspirer.


PRIS


Tilmeld

Kontakt os

Du er velkommen til at kontakte os, for at få råd i forhold til valg af fag. Du kan også bruge supersøgeren øverst på denne side til at fremsøge mulige tilbud i forhold til alder og ønsket undervisningssted. 

Ring til kontoret på telefon 76 29 31 05