Skip to the content
Violin

Violin

Instrumentet:
Violinen er ikke så svært et instrument for begyndere. Man lærer hurtigt at  spille. Allerede efter den første time kan man spille en nem sang, og hvis man øver sig, kan man spille Dejlig er den himmel blå til jul. Man skal øve sig, helst lidt hver dag, men ellers tre gange om ugen. Man spiler både på øret – altså udenad – og lærer at læse noder.
Violinen er brugbar i mange musikgenrer: Folkemusik fra mange lande, klassisk musik samt jazz, pop og filmmusik og meget mere.

Soloundervisning er minimum 25 minutter om ugen, da violinen både skal pakkes ud og stemmes, og der skal justeres på, hvordan eleven holder violin og bue hele tiden.

Sammenspil:
Violinen er ét af de instrumenter, som er yderst velegnede til sammenspil. Faktisk lyder det bedre, jo flere der spiller sammen.
Som instrumentstarter i 1., 2. eller 3. kl. kan man blive orkesterspirer. (Læs om instrumentstart).
Det tilstræbes, at man så hurtigt som muligt kommer med i et af orkestrene: Horsens Musikanterne, og når man er blevet dygtigere endnu: Horsens Strygerne.

Alder:
Fra ca 6 år
3-8 årige elever kan melde sig til Suzuki-Violin.
Instrumentstart 1., 2. eller 3. klasse.
Hvis man går i 1.-3. klasse kan man tilmelde sig violinspire/orkesterspireprojektet. Det koster det samme som at gå 25 minutter solo, men man får en sammenspilstime med i købet. Man lærer at spille sammen med andre og får venner, der spiller.
Vi spiller efter Violin-spillebogen 1 med tilhørende cd. Bogen indeholder en række sjove og nemme børnesange, selvfølgelig med stigende sværhedsgrad. Man kan øve sammen med cd'en derhjemme. Det er sjovere og lettere at spille sammen med en cd, fordi man bliver bakket op af et akkompagnement. Man kan både lære at høre melodierne, og man får hjælp til at høre om de enkelte toner bliver rigtige.
Senere instrumentstart:
Man kan også fint starte på violin, når man går i 4., 5., 6. klasse eller senere. Man kan sagtens lære at spille violin, selvom man er blevet et teenager eller voksen.

Andet:
Violinen skal passe i størrelse, så man lærer at spille på et lille instrument, og skifter så ud efterhånden, som man vokser. Det anbefales at leje instrumentet af musikskolen, da de yngste kommer til at skifte til større instrument 3-4 gange, og musikskolen udlejer gode kvalitetsinstrumenter samt står for vedligeholdelsen.

Andet: Tilbydes også i Kulturstationen, Stensballe og Torsted som To generationer-fag for elever fra 1. klasse med mor, far eller bedsteforælder. Læs mere HER  Elever i 1.-3. klasse kan få tilbud om også at gå til børnesammenspil som orkesterspirer.

Vælg ønsket hold / undervisningssted og tryk tilmeld:
Tilmeld

Kontakt os

Du er velkommen til at kontakte os, for at få råd i forhold til valg af fag. Du kan også bruge supersøgeren øverst på denne side til at fremsøge mulige tilbud i forhold til alder og ønsket undervisningssted. 

Ring til kontoret på telefon 76 29 31 05