Skip to the content

Moderne dans

Moderne dans er en videreudvikling af klassisk ballet, og bygger på de samme principper som denne. Men til forskel fra klassisk ballet, er moderne dans ikke forankret i traditionen, men lader sig inspirere af alt hvad der er omkring den, fx andre dansestilarter, musik, kunst og mode. Udtrykket er således mere frit og eksperimenterende. 

For de 9-12 årige og for 13+ er der to forskellige hold med hver sin vinkel på dansearbejdet:

  • Mandagsholdene er rettet mod de elever der gerne vil udvikle deres kreativitet. Her er der fokus på improvisation, komposition, skabelse af koreografier, spontan dansekreativitet og gruppearbejde. Her laver vi nye koreografier til årets forestillinger. 
  • Tirsdagsholdene er rettet mod de elever, der gerne vil perfektionere deres teknik inden for den moderne dans. Her fokuseres på smidighed, styrke, kondition, koordination, trin over gulvet i form af bl.a. spring, drejninger og små trinkombinationer. Sidst på sæsonen sammensættes dette til en koreografi til årets forestillinger.  

Har du lyst til at komme hele vejen rundt om den moderne dans og øge dit niveau og din danseforståelse anbefaler vi at du tilmelder dig både mandag og tirsdag. Ønsker du kun at udvikle dine evner inden for enten teknikken eller kreativiteten/koreografien kan du også vælge kun at melde dig til det ene hold.

holdet for de 6-8-årige arbejder vi med grundlaget for moderne dans med fokus på både teknik og kreativitet.

holdet for de 4-5 årige uden forældre laver vi sjove danselege og bliver herigennem forberedt til den grundlæggende moderne teknik og dennes principper. Det er en kreativ udfoldelse, hvor kun fantasien sætter grænser.

Dans med dit barn-holdet for de 3-5 årige laver vi forskellige danse og danselege, hvor der en rigtig god fysisk kontakt mellem barn og forældre. Her er der fokus på at styrke barnets motorik på den sjoveste måde. Vi laver forskellige dansetrin som hjælper barn og forældre med at afstemme deres bevægelser i forhold til hinanden. Her får forældre lov til at vise deres børn at det er naturligt at røre kroppen til musik. 

I december og ved sæsonafslutning er der forestilling med ballet- og danseelever på Horsens Ny Teater. Holdene for børn før skolealderen laver deres egne opvisninger til jul og i foråret. Begge disse arrangementer vil foregå på Kulturstationen.

Tid:
Mandag og tirsdag. 36 uger - følger skoleåret - se feriekalender. Der er mulighed for opstart i løbet af skoleåret, hvis der er ledige pladser på holdet

Sted:
Kulturstationen
Mandag - Gymnastiksalen
Tirsdag - Dansesalen

Lærer:
Rosa Cremé Peña Bentsen

PRIS

Bemærk: 
Ved træning 2 gange om ugen (2 moderne dans hold eller et klassisk ballet og et moderne dans hold) er hold nr. 2 til halv pris. (Gælder kun 2 hold - samme elev)


Vælg ønsket hold / undervisningssted og tryk tilmeld:
Tilmeld

Kontakt os

Du er velkommen til at kontakte os, for at få råd i forhold til valg af fag. Du kan også bruge supersøgeren øverst på denne side til at fremsøge mulige tilbud i forhold til alder og ønsket undervisningssted. 

Ring til kontoret på 7629 3105