Skip to the content
Moderne dans

Moderne dans

Moderne dans er en videreudvikling af klassisk ballet, og bygger på de samme principper som denne. Men til forskel fra klassisk ballet, er moderne dans ikke forankret i traditionen, men lader sig inspirere af alt hvad der er omkring den, fx andre dansestilarter, musik, kunst og mode. Udtrykket er således mere frit og eksperimenterende. 

holdet for de 6-8-årige arbejder vi med grundlaget for moderne dans med fokus på både teknik og kreativitet.

For de 9-12 årige og for 13+ er der to forskellige hold med hver sin vinkel på dansearbejdet:

  • Mandagsholdene er rettet mod de elever der gerne vil udvikle deres kreativitet. Her er der fokus på improvisation, komposition, skabelse af koreografier, spontan dansekreativitet og gruppearbejde. Her laver vi nye koreografier til årets forestillinger. 
  • Tirsdagsholdene er rettet mod de elever, der gerne vil perfektionere deres teknik inden for den moderne dans. Her fokuseres på smidighed, styrke, kondition, koordination, trin over gulvet i form af bl.a. spring, drejninger og små trinkombinationer. Sidst på sæsonen sammensættes dette til en koreografi til årets forestillinger.  

Har du lyst til at komme hele vejen rundt om den moderne dans og øge dit niveau og din danseforståelse anbefaler vi at du tilmelder dig både mandag og tirsdag. Ønsker du kun at udvikle dine evner inden for enten teknikken eller kreativiteten/koreografien kan du også vælge kun at melde dig til det ene hold. 
Det kan være en god idé at supplere din undervisning med holdet Smidighed og Styrke

I december og ved sæsonafslutning er der forestilling med ballet- og danseelever på Horsens Ny Teater. 

Alder
Fra 6 år og op
OBS: 4-5 årige kan tilmelde sig holdet Dans, som er et begynder-hold, der leder hen til både klassisk ballet og moderne dans.

Tid:
Mandag og tirsdag. 36 uger - følger skoleåret - se feriekalender. Der er mulighed for opstart i løbet af skoleåret, hvis der er ledige pladser på holdet

Sted:
Kulturstationen
Mandag - Gymnastiksal Øst
Tirsdag - Dansesalen

Lærer:
Rosa Cremé Peña Bentsen

PRIS


Bemærk: 
Ved tilmelding til 2 eller 3 dansehold om ugen er hold nr. 2 og 3 til halv pris. (Gælder kun 2 eller 3 hold - samme elev)

Vælg ønsket hold / undervisningssted og tryk tilmeld:
Tilmeld

Kontakt os

Du er velkommen til at kontakte os, for at få råd i forhold til valg af fag. Du kan også bruge supersøgeren øverst på denne side til at fremsøge mulige tilbud i forhold til alder og ønsket undervisningssted. 

Ring til kontoret på telefon 76 29 31 05