Skip to the content

Unge Spiller Klassisk

21. november 2020 - kl. 10:15 til 17:00

Unge Spiller Klassisk er en talentkonkurrence for dygtige unge, klassiske musikere og ensembler i Midtjylland
Der afholdes indledende konkurrencer i Horsens og i Viborg lørdag d. 21.-11
Finalen afholdes i Musikhuset i Aarhus d. 6. december

Unge Spiller Klassisk giver dig mulighed for at præsentere dig selv musikalsk overfor andre. Vi afvikler konkurrencen i en tryg og positiv atmosfære. Du vil møde andre, der spiller, og vil kun-ne måle dig selv fagligt - og kommer hjem med selvtillid og en brugbar udtalelse fra vores dygtige jury. Sidst, men ikke mindst, får du en masse musikalske indtryk i fællesskab med andre musikere.
Konkurrencen har mange vindere og ingen tabere. Alle deltagere får et bevis for deres præstation og en personlig samtale med et medlem af juryen. Du får enten Bronze eller Sølv - eller Guld for den særligt fine præstation.

Unge Spiller Klassisk er for alle unge 13-25 årige i Midt- og Østjylland, der dyrker klassisk musik. For at deltage skal du have spillet i mindst 2 år.
Hvis du er studerende på et musikkonservatorium eller lignende videregående uddannelse, kan du ikke deltage i konkurrencen hverken som solist eller som del af ensemble.

Du kan ikke gå videre til finalen hvis du året før har vundet en af de store præmier, enten DMF's talentpris eller Sydbanks talentpris. Du kan heller ikke vinde den samme pris to gange.

Deltagerne inddeles i tre kategorier:
Solister
Gruppe A: er for unge fra 13 til og med 15 år pr. 1. november 2020. Du skal sammensætte et program på maksimum 5 minutter.
Gruppe B: er for unge fra 16 til og med 25 år pr. 1. november 2020. Du skal sammensætte et program på maksimum 7 minutter.
Ensembler
Gruppe C: 13-25 år (duo til kvintet). I skal sammensætte et program på maksimum 7 minutter, og som minimum spille én flerstemmig sats.

Juryen udvælger op til 6 solister og 3 ensembler til finalen i Musikhuset i Aarhus, som afvikles søndag d. 6. december 2020. Af disse må højst 6 være solister.


Kulturstationen, Skolegade 7-9, Horsens - Lokale 12, 1. sal