Skip to the content

Cello

Instrumentet:
Celloen er det store dybe strygeinstrument, hvor man sidder ned og spiller. Celloen har en vidunderlig mørk klang. Man skal øve sig på instrumentet, helst lidt hver dag, men ellers tre gange om ugen. Man lærer både at spille på øret – altså udenad – og også at læse noder.
Den er brugbar i mange musikgenrer: Folkemusik fra mange lande, klassisk musik samt jazz-, pop- og filmmusik.
 
Soloundervisning er minimum 25 minutter om ugen, da celloen både skal pakkes ud og stemmes, og der skal justeres på, hvordan eleven holder instrument og bue hele tiden.
 
Sammenspil:
Cello har en vigtig rolle i strygersammenspil. 
Vi tilstræber at man deltager i sammenspil så hurtigt som muligt. Går man i 1., 2. eller 3. kl. kan man deltage i sammenspil om tirsdagen kl. 17:10-18.00 på Kulturstationen – ugens sjoveste time, hvor man spiller, leger og synger sammen med andre unge musikere. For ældre elever tilstræbes det, at man så hurtigt som muligt kommer med i et af strygerorkestrene, som øver om onsdagen på Kulturstationen
 
Alder:
fra 6 år
 
Andet:
Celloen skal passe i størrelse, så man lærer at spille på et lille instrument og skifter så ud efterhånden, som man vokser. Det anbefales at leje instrumentet af musikskolen, da de yngste kommer til at skifte til større instrument 3-4 gange, og musikskolen udlejer gode kvalitetsinstrumenter samt står for vedligeholdelsen.
 
Andet: Tilbydes også på Kulturstationen som To generationer-fag for elever fra 1. klasse med mor, far eller bedsteforælder. Læs mere HER

Tilmeld

Cello
Sæson 2022/23
PRIS


Pr rate*
25 min solo1375,- kr
25 min solo - for elever over 25 år
1900,- kr
To generationer1500,- kr
Opstartsgebyr én gang pr. sæson
60,- kr
* En rate svarer til 9 ugers undervisning
Opkrævning kommer i E-boks til betaling:

Rate 1: 1. oktober 2022
Rate 2: 1. december 2022
Rate 3: 1. februar 2023
Rate 4: 1. april 2023

Læs om mulighed for delvis friplads